De houtkachel is helemaal terug van weggeweest. De afgelopen jaren zien we dat onze klant weer voor de nostalgie van de houtkachel kiest. Natuurlijk hebben de huidige kachels het uiterlijk van nu en zijn ze aangepast aan het gebruik van deze tijd. Denkt u erover om een houtkachel aan te schaffen? Lees hier onze 5 tips, die uw praktische vragen zullen beantwoorden.

TIP 1

Vraag uzelf eerst af of u het plaatsen van een houtkachel mogelijk is in uw huis. Dit hangt samen met de vraag of u een schoorsteen heeft waarin een kanaal getrokken kan worden (renovatie). Is deze niet aanwezig moet er bepaald worden of er een nieuw rookgaskanaal opgebouwd kan worden, die wellicht door verdiepingen zal gaan voordat deze door het dak naar buiten wordt geleid, of buiten langs de gevel wordt gemonteerd. Dit is natuurlijk afhankelijk van de ruimte en plaats waar u een eventuele houtkachel zou willen plaatsen.

TIP 2

Bepaal de capaciteit van uw kachel. Wordt deze puur voor de sfeer aan geschaft, of moet de kachel bijdragen aan het verwarmen van de ruimte. Bij een kleine ruimte is een kleinere kachel voldoende, maar in hele grote open woonkamer is waarschijnlijk een grotere kachel noodzakelijk. Daarbij is het erg belangrijk dat de kachel goed te regelen is in de vermogens range.

TIP 3

Het is verstandig om vooraf te bepalen, aan welke functie de kachel moet voldoen. Hierbij gaat het niet alleen om het uiterlijk, maar ook om het doel. Een houtkachel bekleed met speksteen, zal zijn warmte nadat het vuur gedoofd is nog een tijd afgeven. Wilt u de kachel ook gebruiken als warmtebron om op te koken of gerechten warm te houden. Er zijn ook kachels die direct aangesloten kunnen worden op uw Centrale Verwarming. U kunt kiezen uit kachels die bekleed of geheel uit keramiek vervaardigd zijn.

TIP 4

Zorg voor voldoende budget. Een kleine gietijzeren kachel, hoeft niet veel te kosten. Maar als deze niet voldoet aan uw wensen, heeft u er niets aan. Wist u dat u naast de standaarduitvoeringen ook uw eigen houtkachel kan samenstellen? U bepaalt zelf de vorm en kleur(en). Met de Stack Stove creëert u uw eigen designkachel.

TIP 5

Ga naar de expert. Wanneer u weet welke kachel u wilt aanschaffen, raadpleeg dan een goede en betrouwbare installateur. Deze kan voor u bepalen of de kachel die u kiest voldoet en of de kachel geplaatst kan worden in de ruimte die u wenst. Hij beoordeelt het rookkanaal en plaatst deze indien nodig, volgens de juiste richtlijnen. Dit is met name niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, mocht een incident zich voordoen dan bent u ook verzekerd hiervoor.

Deze tips zijn slechts een klein, maar zeker een belangrijk onderdeel voor de aanschaf van uw houtkachel. Heeft u specifieke vragen, dan staan wij klaar voor u. U kunt op meerdere manieren contact met ons opnemen.

 

Nancy van der Drift | Styling ID

 

Art of Fire

De sluis 15-6

4271 CZ, Dussen

 

085 3011 737
info@artoffire.nl

Openingstijden

Maandag: Op afspraak

Dinsdag: Op afspraak

Woensdag: Op afspraak

Donderdag: Op afspraak

Vrijdag: 9:00 - 17:00

Zaterdag: Op afspraak

Zondag: Gesloten

2019 © Art of Fire. Realisatie: Omega2